Salsa báros fotóval állt ki Hillary Clinton a finn miniszterelnök mellett

Sanna Marin finn miniszterelnök drogtesztnek vetette alá magát, miután kiszivárgott egy videó arról, ahogyan a barátaival bulizik.Az ügyre reagálva Hillary Clinton megosztott egy fotót, amelyen még amerikai külügyminiszterként táncolt egy salsa bárban, hogy ezzel az üzenettel támogassa Finnország miniszterelnökét. 

2022. augusztus 29., 16:54

Szerző:

A képen Clinton asszony a levegőbe emelt kézzel látható a kolumbiai Cartagenában található Cafe Havannában, a 2012-es amerikai csúcstalálkozó szünetében - írja a news.sky.com.

 

„Ahogy Ann Richards mondta: »Ginger Rogers mindent megtett, amit Fred Astaire. Csak visszafelé és magas sarkú cipőben csinálta« – írta a kép mellé.

„Ez vagyok én Cartagenában, amikor külügyminiszterként ott voltam egy találkozón. Táncolj csak tovább, Sanna Marin.” – üzente a finn miniszterelnöknek.

Az üzenet azután jelent meg, hogy a finn miniszterelnökről olyan videók láttak napvilágot, amelyeken barátaival táncol egy magánházban, ami kritikát váltott ki a vezetésével szemben, és ami miatt drogtesztet kellett végeznie.

Az egygyermekes házas anya, aki határozottan tagadta, hogy valaha is drogozott volna, azt mondta, hogy „saját jogi védelme érdekében” kellett elvégeztetnie a tesztet, amely negatív lett.

„Volt egy kis szabadidőm, amit a barátaimmal töltöttem. És nem csináltam semmi illegálisat” - mondta akkor.

(Kiemelt fotónk illusztráció: Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter figurájával díszített fejfedőt visel egy küldött. MTI/EPA/Tannen Maury) )

 

20:42

Az orosz erők pénteken kora este a Dnyipropetrovszk megyei Nyikopol térségét lőtték Grad rakéta-sorozatvetőkkel és más nehézfegyverekkel, a támadásban egy 37 éves férfi életét vesztette, egy 42 éves férfit pedig sérülésekkel kórházba szállítottak – közölte Valentin Reznyicsenko, a régió kormányzója a Telegram mikroblogon.

20:14

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei elegendő bizonyítékot gyűjtöttek ahhoz, hogy adózási és egyéb bűncselekmények gyanújával vádat emeljenek Hunter Biden, az amerikai elnök fia ellen – írta csütörtökön a Washington Post.

19:59

Több százezer embert fenyeget éhhalál Kelet-Afrikában, ahol máris több mint 10 millió gyerek szenved súlyos alultápláltságtól a szárazság és az ennek nyomán kialakult élelmiszerszűke miatt – jelentette pénteken az Anadolu török hírügynökség egy regionális helyi kormányközi szervezet beszámolójára hivatkozva.

19:03

Traktort adott ajándékba Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök orosz hivatali partnerének, Vlagyimir Putyinnak 70. születésnapja alkalmából – jelentette pénteken a Belta fehérorosz állami hírügynökség.