Házőrző macska akadályozta meg a rablást

Mississippi államban egy házi macska akadályozta meg, hogy kirabolják a házat. A gazdi szerint a cica megmentette az életét. 

2022. augusztus 3., 15:01

Szerző:

Bandit, a 9,1 kilogrammos macska nyugdíjas gazdájával, Fred Everitt-tel él Tupelo külvárosában, Beldenben. Amikor a múlt héten két ember megpróbált betörni közös otthonukba, a macska mindent megtett, hogy figyelmeztesse Everittet a veszélyre - számolt be a washingtonpost.com

A rablási kísérlet  július 25-én valamikor hajnali fél három és három óra között történt. Everitt először Bandit konyhából beszűrődő nyávogására ébredt fel. Ezután a házőrző hős berohant a hálószobába, felugrott az ágyra, és elkezdte lerángatni a gazdájáról a paplant és karmolta a karját. Everitt tudta, hogy valami nincs rendben.

Ilyet még soha nem csinált a cica korábban. Everett nem tudta, mi baja lehet Banditnak, ezért felkelt. Két fiatalembert látott a hátsó ajtaja előtt. Az egyiknél pisztoly volt, a másik pedig egy feszítővassal próbálta feltörni az ajtót. Mire Everitt elővette a pisztolyt és visszatért a konyhába, a leendő betörők már elmenekültek. Everitt úgy érzi, Bandit nélkül másképp alakulhatott volna a helyzet.

„Hála az égnek, nem alakult ki konfrontációs helyzet – mondta Everitt. – De azt hiszem, ez csak a macskának köszönhető."

Everitt négy évvel korábban fogadta örökbe Banditot a Tupelo-Lee Humán Társaságtól.

(A kiemelt fotó illusztráció: A KultúrMacska kávézó Bengáli macskája pihen. MTVA/Bizományosi: Farkas Melinda)