Hatalmas károkat okoz Észak-Korea legkorszerűbb fegyvere

Minden korábbinál nagyobb kárt okoztak és rekordbevételre tettek szert 2022-ben az észak-koreai kommunista rezsim hackerei – derült ki kedd hajnalban egy eddig bizalmas ENSZ-jelentésből.

2023. február 7., 07:39

Szerző:

A világszervezet szakértőinek becslése szerint tavaly észak-koreai hackerek 630 millió és 1 milliárd dollár közötti összegre tettek szert kiberbűncselekmények elkövetésével, ami azt mutatja, hogy 2022 rekordév volt az észak-koreai virtuális tolvajok számára. 

A dpa német hírügynökség birtokába jutott dokumentum szerint a megelőző hat évben az észak-koreai hackerek össesen mintegy 1,2 milliárd dollárt zsákmányoltak, a pénzt a kommunista rezsim nukleáris arzenálja és ballisztikus rakétái fejlesztésére fordítja.

(Kiemelt képünk: Kim Dzsong Un észak-koreai vezető beszédet mond a Koreai Munkáspárt (WPK) tisztviselői számára rendezett speciális beszélgetésen a phenjani Művelődési Házban 2022. április 25-én. fotó: STR / KCNA VIA KNS / AFP)

Tegnap 19:19

A jelenlegi amerikai kurzust Moszkva nemcsak a maga, de a világ számára is fő kockázatforrásnak tekinti, és fel szándékozik számolni Washington „dominanciájának maradványait” – hirdette meg Oroszország módosított külpolitikai koncepciója, amelyet pénteken hagyott jóvá Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A norvég fővárosban mintegy 800 kilogramm kokaint talált a rendőrség gyümölcsök közé rejtve, a skandináv országban korábban még soha nem bukkantak ilyen nagy mennyiségű szállítmányra – közölték a helyi hatóságok pénteken.