Három héttel későbbre esett a túlfogyasztás napja

2020. augusztus 22., 13:29

Szerző:

A koronavírus miatt - tavalyhoz képest - több mint három héttel későbbre, augusztus 22-ére esett a túlfogyasztás napja, vagyis az a dátum, amikorra a Föld lakossága elhasználja a bolygó éves erőforrásait - ismertette a Tudatos Vásárlók Egyesületének kommunikációs munkatársa. 

Kis Réka elmondta, hogy a fenntarthatósági szint túllépésével kapcsolatban a Global Footprint Network évente közli a változó dátumot.

A túlfogyasztás napja 1970-ben decemberre, tavaly már júliusra esett; ez a csaknem öt hónapos különbség a Föld bővülő népességével, az egyre növekvő kínálattal és a szükségtelen termékek felhalmozásával magyarázható - fűzte hozzá.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.