Hárman meghaltak Horgoson egy lövöldözésben

Órákon át tartó lövöldözés hallatszott péntek hajnalban Magyarország déli határának szerb oldalán, Horgos környékén. A szerb rendőrség közlése szerint legalább három migráns meghalt, egy pedig megsebesült a migránsbandák közötti lövöldözésben. 

2023. október 27., 17:41

Szerző:

A Híradó helyszíni tudósítója szerint hajnali 3 óra körül kezdődött a lövöldözés a Horgos környékén, ahol az utóbbi időben migránsok szállt meg a lakatlan birtokokat. A faluban még reggel a piacra menők is hallották az automata fegyverekből leadott lövéseket. Azóta a szerb rendőrök lezárták, biztosítják a területet és megkezdték a migránsok elszállítását.

Az MTI híre szerint Sors Róbert, a település vezetője a Szabadkai Magyar Rádiónak azt mondta, a rendőrség biztosította a terepet, Horgoson nincs veszély, ám mindenkit arra kért, hogy ne menjen a közeli Szelevényi erdő felé, amelynek közelében a lövöldözés történt. A szerb rendőrség megerősítette a szerbiai közszolgálati televízió értesülését, mely szerint legalább három migráns meghalt, egy pedig megsebesült péntek hajnalban migránsbandák közti lövöldözésben a magyar határ melletti Horgos külterületén.

Egy éve durvult el a helyzet Magyarország déli határánál a szerb oldalon. Már az is megtörtént, hogy kővel dobálták a magyar rendőröket, megrongálták járműveiket. A 2015-ben felállított kerítést idén nyáron megerősítették.

A közmédia tudósításából az derül ki, hogy a helyi lakosok attól tartanak, hogy a migránsok a hideg elől behúzódnak majd a településre, mint fogalmazott: „félni fogunk, ahogy tavaly télen”. A riport szerint nem egyedi esetről van szó, a helyiek félnek, „elegük van” és attól tartanak, hogy a tél közeledtével ismét a településhez közelebb jönnek a migránsok, beköltöznek a lakatlan házakba, ezért már félnek iskolába engedni a gyermekeiket, munkába induláskor magára hagyni otthonaikat.

 

Az utóbbi néhány hónapban több leszámolás is történt a szerb-magyar határ közelében migránscsoportok és embercsempészbandák között.

(Kiemelt képünk: Horgos, 2023. október 27. A szerb rendőrség által lezárt egykori Bácska birtok és a környéke Horgos közelében, ahol migránsok lövöldöztek 2023. október 27-én. Hajnali 3 óra körül kezdődött a lövöldözés Horgos környékén, ahol az utóbbi időben migránsok szálltak meg elhagyott birtokokat. A szerb rendőrség közlése szerint legalább három migráns meghalt, egy pedig megsebesült. MTI/Molnár Edvárd)