Hamis információkat talált a YouTube a brazil elnök videóiban

Félretájékoztatás miatt eltávolítottak több videót.

2021. július 22., 09:56

Szerző:

A YouTube internetes videómegosztó közölte, hogy eltávolította Jair Bolsonaro brazil elnök több videóját, mert azok „hamis információkat tartalmaztak a koronavírus-járványról” – írja az MTI.

A portál üzemeltetői helyi idő szerint szerdán kiadott közleményükben jelezték: alapos vizsgálat előzte meg a döntést, amelynek nincs köze Bolsonaro munkájához vagy politikai ideológiájához.

„Szabályaink nem engedélyezik olyan tartalmak közzétételét, amelyek a hidroxoklorokin és/vagy az ivermectin hatásosságát hirdetik a Covid-19 kezelésében vagy megelőzésében, amelyek azt állítják, hogy

van gyógymód a betegségre, vagy azt, hogy a maszk nem hatásos a vírus terjedésének megelőzésében”

– indokolta a videók eltávolítását a YouTube.

Bolsonaro hivatala egyelőre nem reagált a történtekre.

Tavaly a Twitter és a Facebook is törölte a brazil elnök több videóját, amelyek szembementek az egészségügyi szakértők ajánlásaival, és megsértették a közösségi oldalak felhasználási feltételeit.

 (Kiemelt kép: Joedson Alves / EPA)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.