Legalább hat turista meghalt a Görögország északi részét sújtó ítéletidőben

2019. július 11., 06:47

Szerző:

Legalább hat turista életét vesztette csütörtökre virradóra Görögországban a heves jégesők, szélviharok és esőzések miatt - közölte az ERT görög közszolgálati rádió.

Fotó: Harry-vlogs-Benidorm

A rendőrség szerint a viharok szerdán este vonultak végig az ország északi részén fekvő, turisták körében közkedvelt Halkidiki-félszigeten. Egy cseh házaspár akkor vesztette életét, amikor lakókocsijukat a heves széllökések magukkal rántották. Egy orosz férfinak és a fiának az életét egy kicsavart fa oltotta ki Potídea városában. Egy román nőt és egy nyolcéves gyereket pedig a vihar következtében leszakadt tetőelemek ütöttek agyon Néa Plagiában egy étteremben.

A tűzoltóság szerint húszan kerültek kórházba az ítéletidő miatt, egy klinika viszont azt közölte, hogy 60-70 embert is el kellett látniuk, többnyire csonttörések miatt. – Ez az első eset 25 éves pályafutásom során, hogy ilyet megéltem - hangsúlyozta Athanasziosz Kalcasz, az egészségügyi intézmény vezetője az OPEN TV műsorában. – Annyira hirtelen és váratlanul történt minden– tette hozzá.

A Halkidiki-félszigeten jelenleg több tízezer - főleg kelet-európai államokból érkezett - turista üdül.