Halálos lavina pusztított Norvégiában

Négy ember, köztük legalább egy külföldi turista halálát okozták a lavinák pénteken Norvégia északi részén, közölte a helyi rendőrség.

2023. április 1., 06:54

Szerző:

A skandináv ország északi csücskében fekvő Kavringtindenben egy ötfős, külföldi turistákból álló csoportot sodort el egy lavina, egyikük meghalt, ketten megsérültek – közölte sajtótájékoztatóján Morten Pettersen, Troms város rendőrségének munkatársa. Hozzátette: a rendőrség dolgozik a külföldi halálos áldozat azonosításán.


Dan-Havard Johnsen, a közeli Lyngen település polgármestere közölte: az ötfős csoport Olaszországból érkezett, de az elhunyt turista állampolgársága egyelőre nem ismert.

Morten Pettersen azt is elmondta: röviddel később két másik ember is meghalt amiatt, hogy egy másik lavina a tengerbe sodort egy házat Reinoya szigetén, valamint a ház istállóját is, amelyben 140 kecske volt.

Egy harmadik lavina pedig Nordreisa térségében lepett meg egy kisebb csoportot. A csoport egyik tagja meghalt, és a rendőrség közleménye szerint nagy valószínűséggel ő is külföldi volt.

(Kiemelt képünk illusztráció: Rendőrök és a Vöröskereszt tagjai kutatnak a január 2-án eltűnt negyedik síelő után az észak-norvégiai Blabafjellet-hegyen 2019. január 17-én, miután ezen a napon megtalálták három társának holttestét. A síelőkkel minden valószínűség szerint egy lavina végzett.
MTI/EPA/NTB SCANPIX/Rune Stoltz Bertinussen)