Halálos buszbaleset történt Mexikóban

Tizenöten életüket vesztették és negyvenheten megsérültek a nyugat-mexikói Nayarit államban történt buszbalesetben – közölték szombaton helyi hatóságok.

2022. december 31., 20:08

Szerző:

Úgy tudni, az ünnepek alkalmából úton lévő turisták ugyanabból a városból, a Guanajuato állambeli Leónból keltek útra. Nem számít ugyanis ritkaságnak Mexikóban, ha barátok, rokonok, szomszédok közösen bérelnek buszt strandolással töltött vakációjukhoz.


Nayarit állam ügyészsége szerint a baleset még pénteken történt egy vidéki úton, s a halálos áldozatok között legkevesebb négy gyerek is van. A negyvenhét sérültből negyvenöten kórházi kezelésre szorultak. A helyi sajtó beszámolója szerint a turisták éppen hazafelé tartottak a tengerparti Guayabitos városából, amikor megtörtént a baleset.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó | Unsplash)

Tegnap 19:40

A szexuális kisebbségek, valamint a civil társadalom és az emberi jogok bátor védelmezőinek elfojtását jelenti, hogy az orosz legfelsőbb bíróság szélsőséges szervezetnek minősítette és betiltotta Oroszországban a nemzetközi LMBT társadalmi mozgalmat – jelentette ki az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője pénteken.

Szamárköhögés-járvány ütötte fel a fejét Horvátországban, mert bár van ellene kötelező védőoltás, az alacsony átoltottság miatt a fertőzöttek aránya egyre nő – jelentette be Bernard Kaic, a horvát közegészségügyi intézet illetékese.