Halálos buszbaleset történt Mexikóban

Tizenöten életüket vesztették és negyvenheten megsérültek a nyugat-mexikói Nayarit államban történt buszbalesetben – közölték szombaton helyi hatóságok.

2022. december 31., 20:08

Szerző:

Úgy tudni, az ünnepek alkalmából úton lévő turisták ugyanabból a városból, a Guanajuato állambeli Leónból keltek útra. Nem számít ugyanis ritkaságnak Mexikóban, ha barátok, rokonok, szomszédok közösen bérelnek buszt strandolással töltött vakációjukhoz.


Nayarit állam ügyészsége szerint a baleset még pénteken történt egy vidéki úton, s a halálos áldozatok között legkevesebb négy gyerek is van. A negyvenhét sérültből negyvenöten kórházi kezelésre szorultak. A helyi sajtó beszámolója szerint a turisták éppen hazafelé tartottak a tengerparti Guayabitos városából, amikor megtörtént a baleset.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó | Unsplash)

16:47

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást – derül ki a statisztikai hivatal által közzétett, a szavazókörzetek 98 százalékában leadott és összeszámlált szavazatok alapján.

16:22

Egy pénteken kiszivárgott felső feljegyzésben az amerikai légierő tábornoka, és a Légi Mobilitási Parancsnokság (AMC) parancsnoka, Mike Minihan utasította az irányítása alatt dolgozó tiszteket, hogy készüljenek az USA és Kína közötti háború kitörésére. A parancsnok szerint a harc kirobbanása 2025-re várható, az amerikai és tajvani választásokat követő évben.

2023. január 28., 12:06

A Tennessee-állambeli Memphisben ismét halálos áldozattal járt egy fiatal, 29 éves fekete fiú egyszerű igazoltatásával induló rendőri eljárás. Azóta videót is publikáltak, amiből kiderül: a férfit brutálisan megverték a rendőrök három nappal azelőtt, hogy sérüléseibe belehalt.