Halálos balesetet okoztak méhek

Méhek támadtak meg két méhészt Szlovénia északkeleti részén, és egyikük nem élte túl a balesetet, jelentette a helyi sajtó hétfőn.

2022. június 13., 14:25

Szerző:

A két méhész kaptárakat szerelt össze, amikor az egyik kaptár beszakadt, amitől a méhek megvadultak és támadásba lendültek. A fiatalabbik férfi a közeli erdő felé menekült, másikuk pedig az autójában próbált menedéket keresni.

Amikor az erdőbe menekülő méhész visszatért, társát a földön fekve találta, testén számtalan csípéssel. Az áldozat megpróbálta füstölővel elkábítani a tomboló méhrajt, de mindhiába. 

Az összecsípett méhészt helikopterrel a Ljubljanai Egyetemi Klinikai Központba szállították, de nem tudták megmenteni az életét.

(Kiemelt képünk illusztráció: Méhész ellenőrzi a mézet egy méhkaptár keretében nagyszénási méhészetben, 2022. április 25-én. Fotó: Rosta Tibor / MTI)

16:38

Elizabeth Warren massachusettsi és Tina Smith minnesotai szenátor szombaton sürgette Biden elnököt, hogy jelentsen be közegészségügyi vészhelyzetet és tegyen más intézkedéseket, miután a Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte a Roe kontra Wade ítéletet az abortusz betiltásával kapcsolatban.