Harctéri sikerekről számolt be az orosz haderő

Az orosz haderő visszaverte az ukrán csapatok előrenyomulását Donyeck, Herszon és Mikolajiv régióban, és megsemmisítette az ukrán hadsereg több lőszerraktárát – közölte az orosz védelmi minisztérium vasárnap.

2022. október 16., 21:02

Szerző:

A tárca közleménye szerint Harkiv régióban az orosz haderő megsemmisített három amerikai gyártmányú M777 tarackot, továbbá az Oszkil folyón egy átkelőhelyet, amelyet az ukrán erők az utánpótlás és a lőszerek szállítására hoztak létre. 

Igor Konasenkov, a minisztérium szóvivője szerint az orosz támadások jelentős veszteségeket okoztak Ukrajnának. 

Az orosz közlemény arra is kitért, hogy folytatták az ukrajnai katonai és energetikai célpontok elleni légicsapásokat. A támadások a minisztérium szerint minden célpontot elértek.

(Kiemelt képünk illusztráció: Ukrán katona ellenőrzi az orosz csapatok által ásott lövészárkok egyikét egy visszafoglalt területen a dél-ukrajnai Herszon régióban 2022. október 12-én. MTI/AP/Leo Correa)

Caj Jing-ven tajvani elnök szombaton lemondott a kormányzó Demokratikus Haladás Pártja (DPP) vezetéséről, miután pártja több fontos helyen vereséget szenvedett a helyhatósági választáson.