Gyűlölte a nőket, ezért gyilkolt válogatás nélkül a torontói ámokfutó

2018. április 25., 15:11

Szerző:

Akaratán kívüli cölibátusáról dühöngött folyamatosan Alek Minassian, aki furgonjával rendezett borzalmas vérfürdőt a kanadai Torontóban. A 25 éves férfi fel-fel hajtott a járdára és megölt 10 embert, 14-et pedig megsebesített.

Alek Minassian
Fotó: kanadai rendőrség

Minassian hétfő délután két kilométeren át tarolta válogatás nélkül a járműve útjába kerülő embereket. A kisbusz 70 kilométeres sebességgel söpört végig a járdán, majd a férfi megállt és gyalog próbált elmenekülni. A kivezényelt rendőrök elfogták. 

Az áldozatok többsége nő, és később kiderült, hogy Minassian számos nőgyűlölő csoport kedvelője és tagja volt. Közösségi oldalakon közzétett bejegyzései egy mérges, frusztrált férfi képét festik, aki folyamatosan azzal volt elfoglalva, hogy a nők visszautasítják közeledését. Egy posztban az önkéntelenül cölibátusra ítélt férfiak (incelek) felkeléséről és bosszújáról beszél. Az incel kifejezés azt jelenti, involuntary celibates, azaz önkéntelen cölibátus rövidítése.

Minassian nagy rajongója Elliot Rodgernek, annak a fiatalnak, aki 2014-ben hat embert gyilkolt meg a kaliforniai egyetemen, mielőtt saját magával is végzett volna. Ámokfutása alatt közzétett egy videót is, amiben megmagyarázza tettét. Eszerint meg akarta büntetni a nőket, amiért visszautasították őt és gyűlölte azokat a férfiakat, akik több nőt is megkaphatnak. Őket is meg akarta büntetni amiért szexuálisan aktívak, míg ő még mindig szűz.

Elliot Rodger
Fotó: Facebook

Rodger a nőgyülölő incel közösségben egyfajta hősként ünnepelt figura.

Minassian ma jelent meg a bíróság előtt, ahol tíz gyilkosságért és 13 gyilkossági kísérletért kell felelnie. Édesapja zokogva ülte végig fia első meghallgatását. Mikor vége lett, a riporterek megkérdezték, beszélt-e fiával, azt mondta nem, és csak azt hajtogatta, nagyon sajnálja. A férfi édesanyja, Sona Minassian még 2009-ben azt mondta egy helyi lapnak, hogy fiának Asperger-szindrómája van. Iskolatársai szerint egy furcsán viselkedő srác volt, aki informatikát tanult. Barátai nem nagyon voltak.

2024. április 24., 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.