Több, mint száz gyilkossággal vádolják a szektavezért

A szektavezető legkevesebb 109 ember halálát okozhatta.

2023. május 2., 15:22

Szerző:

A mombasai bíróság ügyészei szerint Paul Mackenzie Nthenge vallási vezető 109 hívének halálát okozta azzal, hogy a Jézussal való találkozás ígéretével halálos éhezésre késztette követőit.

A holttesteket egy erdőben találták meg. A nyomozók további áldozatok után kutatnak, így azok száma még emelkedhet. Gyilkosság és emberrablás vádjával állították bíróság elé Kenyában a szektavezért és további 13 személyt – írja az euronews

(Kiemelt képünkön Paul Nthenge Mackenzie önjelölt lelkipásztor , aki 2003-ban alapította a Good News International Church-et, és akit azzal vádolnak, hogy szekta követőit éhhalálra buzdította, hogy „Jézussal találkozzanak”, megjelenik a vádlottak padján a többi vádlottal együtt a malindi-i bíróságon 2023. május 2-án. Gyilkosság vádjával néz szembe – közölték az ügyészek a „shakaholai erdei mészárlásnak” nevezett, több mint 100 ember halálával kapcsolatban. A mélyen vallásos, keresztény többségű országot megdöbbentette, hogy a múlt hónapban tömegsírokat találtak az Indiai-óceán partján fekvő Malindi város közelében lévő erdőben. Fotó: SIMON MAINA / AFP)

Moszkva és Phenjan közt átfogó katonai együttműködés kezd kialakulni: Észak-Korea nagy mennyiségű lőszerrel támogatja az orosz haderő Ukrajna elleni háborúját, Oroszország pedig védelmi szövetséget kötött az ázsiai állammal és elkezdett nekik korszerű haditechnikai vívmányokat szállítani. Mindeközben videófelvételek bizonyítják, hogy észak-koreai katonák vannak Oroszországban.

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.