Meloni szerint az EU-nak meg kell védenie a külső határait

Az Európai Uniónak (EU) védenie kell külső határait, csak a valódi menekülteket kell befogadnia – hangsúlyozta Giorgia Meloni olasz kormányfő az Európai Konzervatívok és Reformerek európai parlamenti frakció Varsói Csúcs (Warsaw Summit) című konferenciáján szombaton lejátszott videóüzenetében.

2022. december 3., 17:26

Szerző:

Meg kell találni a közös megoldást az EU-ba történő bevándorlásra – hangsúlyozta Meloni. Az uniónak védenie kell külső határait, „nem kényszerítheti lakosait az illegális bevándorlók tömegeinek befogadására” – tette hozzá. Kijelentette: „szolidaritásunkat csak azoknak kell megadnunk, akik valóban fenyegetés és üldöztetés elől menekülnek”.

A demográfiai problémákkal kapcsolatban Meloni kiemelte a család védelmének fontosságát.

Az ukrajnai háborúról beszélve az EU- és a NATO-tagállamok „közös érdekének és kötelességének” nevezte Ukrajna további katonai és pénzügyi támogatását az e szervezetekben vállalt kötelességek teljesítéseként.

A háború gazdasági következményeit említve a szállítási láncok lerövidítését, a vállalkozások „túlzott szabályozásának és megadóztatásának” lazítását szorgalmazta.

Arra szólította fel a konferencia résztvevőit, hogy védjék meg a közösen vallott értékeket. „Ne féljetek a józan ész hangján beszélni, védeni országaink szabadságát és jólétét” – hangoztatta. Meggyőződését fejezte ki, hogy „Európa jövője konzervatív lesz”.

(Kiemelt kép: Giorgia Meloni új olasz miniszterelnök, az Olasz Testvérek (FdI) párt vezetője a szeptember 25-i előrehozott parlamenti választások eredményeképpen megalakuló olasz kormány beiktatási ünnepségéről távozik a római elnöki rezidenciáról, a Quirinale-palotából 2022. október 22-én. MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami)