Gabby Petito blogger barátja a „felelős” a meggyilkolásáért

A férfi mindent leírt a búcsúlevélében, mielőtt öngyilkos lett. 

2022. január 22., 18:05

Szerző:

A meggyilkolt blogger, Gabby Petito barátja az FBI szerint a holttesténél talált naplóban „elismerte a felelősséget” a meggyilkolásáért – írja a BBC. A 23 éves Brian Laundrie azután lőtte le magát, hogy Petitóra megfojtva találták rá szeptemberben egy Wyoming-i kempingben. Laundrie holttestét pedig október 20-án találták meg egy floridai természetvédelmi területen, szülei házának közelében. A holtteste mellett egy naplót és egy revolvert is találtak.

A 22 éves Petito meggyilkolása országos médiafigyelmet keltett.

„A nyomozás nem azonosított Brian Laundrie-n kívül más személyt, akinek közvetlen köze lenne Gabby Petito tragikus halálához”

– mondta Michael Schneider, az FBI denveri részlegének különleges ügynöke pénteki közleményében.

A házaspár a közösségi médián keresztül osztotta meg az utazásait, de Laundrie szeptember 1-jén Petito nélkül ment haza a családi otthonába a floridai North Portban. Pepito eltűnését végül szeptember 11-én jelentette anyja a rendőrségnek, miután nem reagált a hívásaira. Holttestét pedig szeptember 19-én találták meg a Wyoming-i Grand Teton Nemzeti Park közelében.

Az FBI közleménye szerint Laundrie a Floridába való visszaútja során szöveges üzeneteket küldött a saját és Petito telefonjai között, hogy „megtévessze a bűnüldöző szerveket, azt a benyomást keltve, hogy Petito még életben van”. Emellett felhatalmazás nélkül használta a nő bankkártyáját.

Az FBI korábban az ügy „gyanúsítottjaként” azonosította őt.

Petitót utoljára augusztus 27-én látták élve. Eltűnésének rejtélye, valamint egy utah-i rendőrségi közlekedési ellenőrzésről készült videón látható, amelyen Petito sír és leírja, hogy összeveszett Laundrie-vel, és emberek millióit kérte arra, hogy szorosan kövessék az ügy aktualitásait.

Schneider FBI-ügynök dicsérte a nyilvánosságot, amiért „több ezer tippet küldtek”, és „felbecsülhetetlen értékűnek” nevezte a szerepüket. A Laundrie családját képviselő ügyvéd szerint az ügy hatalmas érzelmi fájdalmat és szenvedést okozott mindazoknak, akik szerették Petitót és Laundrie-t, vagy mindkettőjüket.

(Kiemelt képünk: Gabby Petito hivatalos Instagram-oldala)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.