Fontos műtéten esett át az amerikai first lady

Eltávolítottak két rákos elváltozást az amerikai first lady szervezetéből, az egyiket a jobb szeme fölötti részről, a másikat pedig a mellkasáról.

2023. január 12., 16:04

Szerző:

Eltávolítottak két rákos elváltozást Jill Biden szervezetéből, az egyiket az amerikai first lady jobb szeme fölötti részről, a másikat pedig a mellkasáról – közölte a Fehér Ház helyi idő szerint szerdán.

Az orvosok egy harmadik elváltozást is vizsgálnak.

Kevin O'Connor, Joe Biden elnök orvosa elmondta, hogy a vizsgálatok szerint a 71 éves Jill Biden jobb szeme feletti, illetve a mellkasán újonnan felfedezett elváltozás is bazálsejtes karcinóma. O'Connor egyúttal arról is tájékoztatott, hogy teljesen eltávolítottak egy elváltozást a first lady bal szemhéjáról, és elküldték a szokásos mikroszkópos vizsgálatra.

A műtétet járóbeteg-ellátás keretében végezték a marylandi Bethesdában található Walter Reed Nemzeti Katonai Orvosi Központban.

Jill Biden jól van, és szerda este visszatért a Fehér Házba – mondta el a first lady sajtótitkára.

A bazálsejtes karcinóma a leggyakoribb típusú és egyben a legkönnyebben gyógyítható bőrrák, általában a bőr felszínére korlátozódik. A gyógyulási esélyek nagyon jók, főleg, ha korai stádiumban fedezik fel, egy sekély bemetszéssel könnyen eltávolítható. Ritkán okoz súlyos szövődményeket vagy válik életveszélyessé.

(fotó: Andrew CABALLERO-REYNOLDS / AFP)

 

Tegnap 21:22

Három embert sebesítettek meg Brüsszelben, az uniós intézményeknek is helyet adó Schuman téri metróállomáson, a gyanúsítottat a rendőrség előállította – tájékoztatott hírportálján a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap hétfőn.

Tegnap 20:35

Vlagyimir Putyin orosz elnök telefonbeszélgetést folytatott Mohamed bin Szalmán asz-Szaúd szaúdi koronaherceggel – közölte hétfőn a Kreml sajtószolgálata.

Tegnap 20:02

Petr Pavel, a szombaton megválasztott cseh államfő hétfőn arról biztosította Caj Jing-ven tajvani elnököt, hogy Csehország és Tajvan is osztja a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok értékeit, és ezért megerősítik partnerségüket.