Földi pokol: gyermekéleteket követelt az amerikai áradások

Rengeteg az áldozat. 

2021. augusztus 22., 08:02

Szerző:

Brutális vihar pusztít Közép-Tennessee államban, az 43 centiméteres esőzés miatt bekövetkezett áradások csak az államban 10 áldozatot, köztük 2 gyermekéletet követeltek, több tucat embert még most is keresnek a helyi hatóságok. A rekordot jelentő esőzések otthonokat tett tönkre, házak és vidéki utakat sodort el a víz – közölte az NBC.

A portál azt írta, hogy a Közép-Tennessee államban bekövetkezett áradások eddig legkevesebb 8 ember életét követelték, és több tucatnyian vannak, akiket nem találtak. A rendőrség arról tájékoztatta a médiát, hogy több mint 30 emberről tudnak, akiket nem találnak. A megtalált holttestek közül kettő kisgyermek volt. A Nashville-től 80 kilométerre nyugatra fekvő Humphreys megyei McEwen városát nem egész 24 óra leforgása alatt 43 centiméter eső sújtotta. A Nashvillie-i Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az esőzés a 2010-ben mérthez képest jócskán megdőlt, akkor 24 óra rekord 24 centiméter volt. A helyzet kaotikus, miközben több ember is csapdába esett a saját otthonában.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Balázs Attila / MTI)

10:30

Benjamin Gantz, az izraeli háborús egységkormány minisztere bejelentette, lemond, ha Benjamin Netanjahu kormányfő nem fogad el egy egyeztetett tervet a gázai övezet jövőjéről. A nyilatkozat belpolitikai válságot válthat ki.