Figyelmeztették Oroszországot – bekérették a washingtoni orosz nagykövetet

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma csütörtökön figyelmeztette a washingtoni orosz nagykövetet: Moszkva szüntessen be mindenfajta katonai műveletet Európa legnagyobb nukleáris létesítménye, a zaporizzsjai atomerőmű épületeiben és környékén.

2022. augusztus 22., 19:06

Szerző:

Anatolij Antonov orosz nagykövetet augusztus 18-án kérették be a State Departmentbe, erről az egyik külügyminisztériumi szóvivő számolt be hétfőn.
 

Az amerikai diplomácia vezetése azt kérte Moszkvától: Oroszország ne fokozza tovább ukrajnai háborús tevékenységét, szüntessen be minden katonai tevékenységet az ukrajnai nukleáris létesítményekben és azok környékén, valamint adja vissza a zaporizzsjai atomerőmű teljes irányítását Ukrajnának – írta a külügyi szóvivő e-mailes nyilatkozatában.

(Fotó: AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.