Továbbra is kórházban marad Ferenc pápa

Elővigyázatosságból a Gemelli kórház sebészorvosai arra kérik Ferenc pápát, hogy sérvműtétje után még egy darabig maradjon náluk.

2023. június 10., 14:28

Szerző:

Ferenc pápa szerdai sérvműtétje után vélhetőleg az egész jövő hetet a Gemelli kórházban tölti - közölte Sergio Alfieri sebészorvos szombaton.

Alfieri elmondta: elővigyázatosságból arra kérték a pápát, hogy lábadozásának első részét töltse a kórházban. Hozzátette: a katolikus egyházfő gyógyulásának elősegítése érdekében javasolták ezt, ő pedig beleegyezett.

Emellett azt tanácsolták a pápának, hogy hagyja ki a vasárnapi áldást, amelyet a kórházi erkélyről osztott volna, hogy ne terhelje meg a hasfalát.

A Szentszék tájékoztatása szerint Ferenc pápa szerdán háromórás beavatkozáson esett át a római Gemelli klinikán egy bélfali sérv miatt, amelyet egy 2021-ben elvégzett műtét okozhatott.

Ez a harmadik eset 2013-as megválasztása óta, hogy az egyházfő, aki most 86 éves, kórházi ápolásra szorul.

A Vatikán közlése szerint a pápa magánaudienciáit és nyilvánosság előtti megjelenéseit június 18-ig törölték.

(Kiemelt kép: Ferenc pápa a Szent Péter térre néző Apostoli Palota ablakából szól a tömeghez az Angelus ima közben a Vatikánban. Fotó: Vatican Media / CPP / HANS LUCAS / Hans Lucas via AFP)