Felvételek bizonyítják, hogy tartottak denevéreket a vuhani laborban

Kína eddig mindent tagadott. 

2021. június 15., 15:31

Szerző:

Az ausztrák Sky News birtokába jutott felvétel szerint denevéreket is tartottak a Vuhani Virológiai Intézet laborjában – írja a 444.hu. Ezeken látszik, hogy ketrecekben tartották, kukacokkal etették a denevéreket, sőt, az egyik képen az egyik tudós sapkájáról lóg az egyik állat.

A tudományos közélet március óta nem zárja ki teljesen azt a teóriát, hogy a koronavírus egy laborból szabadulhatott el. Azóta az is kiderült egy addig nem ismert amerikai hírszerzési jelentésből, hogy a kínai Vuhani Virológiai Intézet (VVI) három kutatója is annyira megbetegedett 2019 novemberében, hogy kórházi ellátásra szorult. 

Kína szerint annak firtatása, hogy az ő laborjukból szabadult volna el a vírus, politikai manipuláció, amelyet az Egyesült Államok gerjeszt. Eddig azt is tagadták, hogy lettek volna denevérek a laborban.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.