Az ukrán határ mellett hadgyakorlatozik Fehéroroszország

A fehérorosz erők folyón való átkelési gyakorlatot, valamint a készenléti légvédelmi eszközeit ellenőrizték a fehérorosz-ukrán határon.

2022. május 19., 17:02

Szerző:

Fehéroroszország továbbra is fokozott katonai jelenlétet tart fenn az Ukrajnával határos breszti és gomeli régióiban az ukrán-fehérorosz határ biztosítása érdekében – derült ki az ukrán védelmi minisztérium napi jelentéséből.

A jelentés megjegyzi, hogy a fehérorosz harckészültségi ellenőrzés második szakasza május 21-ig tart. A fehérorosz erők folyón való átkelési gyakorlatot és a készenléti légvédelmi eszközök ellenőrzését hajtották végre.

Ukrajna továbbra is tart attól, hogy Fehéroroszország indíthatnak rakéta- és bombatámadásokat az ország irányába.

Az ukrán védelmi minisztérium információi szerint az ukrajnai Luhanszk régió ideiglenesen megszállt területén május 16-17-én tiltakozások voltak. A jelentések szerint a tiltakozások Luhanszkban és Rovenkijben zajlottak. A tiltakozók fő követelése a mozgósítottak hazatérése.

(Kiemelt kép: Területvédelmi kiképzésre behívott tartalékos katonák a fehéroroszországi Breszt régióban található Kobrin toborzóállomáson. Fotó: Viktor Tolocsko / Sputnik via AFP)