A fehér rendőr testkamerája felvette, ahogy azt mondja a fekete nőnek, hogy ő feketébb nála

A fekete nő egy fehér házaspárral verekedett össze egy italbolt előtt, de a kiérkező fehér rendőr csak őt vette őrizetbe. 

2022. október 14., 10:37

Szerző:

Faji megkülönböztetés miatt nyújtott be keresetet egy michigani fekete nő egy monroe megyei rendőr ellen, az Egyesült Államokban. Tracy Douglas, aki az állítólagos megkülönböztetés áldozata, összeverekedett egy fehér házaspárral - kihallgatásra viszont csak őt vitték. A rendőr testkamerája rögzítette az esetet – írja a CNN.

A verekedés a Michigan állambeli Lambertvilleben, egy italbolt előtt tört ki a házaspár és Tracy Douglas között. A testkamera felvételén az látszódik, hogy a kiérkező rendőr, Jack Hall utasítja Tracy Douglast, hogy feküdjön le a földre, majd üljön be a rendőrautóba. A videón Douglas többször is megérinti a rendőrt, és mintha az inge is véres lenne. 

Douglas a videóban azt kérdezi a rendőrtől: „Tényleg én? Mert fekete vagyok?” A rendőr erre megkérdezi, honnan származik, amire a Douglas azt válaszolja, hogy a michigani Temperance-ből. Hall erre azt feleli: „Én detroiti vagyok, szóval feketébb vagyok, mint te. Még mindig ki akarod játszani ezt a kártyát?”

A fehér házaspárt nem ültették be a rendőrautóba és nem vitték őket kihallgatásra sem, de a videón hallatszik, ahogy Hall azt mondja Douglasnek, hogy minden rendben van, ő igazságot akar szolgáltatni neki. A seriff közleményben megerősítette, hogy Hall kaukázusi származású. A rendőr megjegyzéseiről elismerte, hogy valóban elfogadhatatlanok, de ugyanakkor megjegyezte, hogy a pillanat hevében hangzottak el, és szerinte a rendőr szakszerűen járt el.  

(Kiemelt képünk: Tracy Douglas egy michigani rendőr testkamerájának felvételén 2022. augusztus 20-án. Forrás: CNN / Michigani Rendőrség)