Kijött a szám, hogy egész Európának mennyi menekültet kellene befogadnia Afganisztánból

Magyarország már leszögezte, hogy egyetlen egy menekültet sem fog befogadni. 

2021. október 12., 08:12

Szerző:

Veszélyben lehetnek azok az afgán menekültek, akik korábban együttműködtek az EU-val és nem tudták elhagyni az országot, sokan dokumentumokkal tudják bizonyítani azt, hogy az életük veszélyben van – mondta egy Belgiumnak élő afgán menekült a Euronewsnak

40 ezer afgán menekültet kellene Európának befogadni. A tagországok idegenkednek a tervtől, egyelőre nem tudnak konkrét vállalásokat biztosítani. Szijjártó Péter nemrég közölte, hogy azokon az embereken kívül, akiket a Magyar Honvédség kimentett, rajtuk kívül senkit nem áll módjában Magyarországnak befogadni. Az EU még azokat az afgánokat evakuálná, akik a legnagyobb veszélyben vannak a foglalkozásuk miatt.

(Kiemelt képünk:  A tálib fegyveresek és az afgán kormányerők harcai elől az észak-afganisztáni tartományokból elmenekült emberek tábora egy kabuli közparkban 2021. augusztus 14-én. Fotó: MTI/EPA/Hedajatullah Amid)

 

 

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.