Észak-macedón párt kormányzati felkészülését segíti Orbán

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Hristijan Mickoski, az észak-macedón VMRO-DPMNE párt elnöke megbeszélést folytatott csütörtökön a szlovéniai Bledben – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2023. május 18., 20:45

Szerző:

A közelgő észak-macedón választásokra tekintettel a bledi tárgyaláson megállapodás született arról, hogy a magyar kormánypárt politikusai szakpolitikai segítséget adnak majd az észak-macedón testvérpárt jelöltjeinek a kormányzati munkára történő felkészüléshez – ismertette Havasi Bertalan.

Mint elhangzott: a Fidesz és a VMRO-DPMNE között évek óta kiváló a politikai együttműködés mind a kétoldalú kapcsolatokban, mind a nemzetközi színtéren.

(Kiemelt kép: a Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Hristijan Mickoski, az észak-macedón VMRO-DPMNE párt elnöke kezet fog megbeszélésükön a szlovéniai Bledben 2023. május 18-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.