Erős földrengés rázta meg a török-iráni határ vidékét

Közepesnél erősebb, 5,6-es magnitúdójú földrengés rázta meg szombaton a török-iráni határ vidékét, az iráni Koj városban több ház megrongálódott – közölte az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Intézet (EMSC) és az iráni média.

2023. január 28., 21:51

Szerző:

A rengés epicentruma az iráni Nyugat-Azerbajdzsán tartomány székhelye közelében volt, tíz kilométeres mélységben. Koj városban viszonylag nagy pusztítást okozott a földmozgás az iráni katasztrófavédelem szóvivője szerint. Az állami média jelentése szerint mentőegységek siettek az érintett térségbe, készültségbe helyezték a kórházakat.

(Kiemelt képünk illusztráció: A 2022. július 2-án készült képen a 6,0 erősségű földrengés utáni pusztítás látványa látható az iráni Hormozgan tartomány déli részén fekvő Sayeh Khosh falu falujában. Fotó: Amir HOSSEIN TALEBI / ISNA / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.