Brutális pusztítást végzett az erdőtűz, házak és járművek rongálódtak meg

Erdőtüzek pusztítottak szombaton Athén közelében, a lángok házakat és gépkocsikat rongáltak meg – közölte a tűzoltóság.

2022. június 4., 21:34

Szerző:

Az erős szél miatt a lángok gyorsan terjedtek a görög főváros mellett magasodó. Hümettosz-hegy lejtőiről, vastag füstfelhővel borítva be a déli elővárosokat.

A polgári védelmi hatóságok elővigyázatosságból Vúla és Glifada negyedek egyes részeit kiürítették.

A heves északi szél miatt a tűz gyorsan terjed és megközelítette a várost – közölte Jiannisz Artopiosz, a tűzoltóság szóvivője sajtótájékoztatóján.

Több mint 130 tűzoltó hat tűzoltó repülőgép és négy helikopter segítségével több tonna vizet használt az oltáshoz, a lángok több mint hét órán át tomboltak.

Az erdőtüzek tavaly nyáron több mint háromszáz ezer hold erdőt és bozótot pusztítottak el Görögország különböző részeiben.

2018-ban az Athén közelében fekvő Máti tengerparti településen kitört tűzben százkét ember halt meg.

(Kiemelt kép: Tűzoltók próbálják távol tartani a tüzet a lakott területtől az Athéntól délre fekvő Panorama Voulasban 2022. június 4-én. Fotó: Louisa GOULIAMAKI / AFP)

15:54

A madridi NATO-csúcstalálkozón meghozott döntések biztosítják, hogy az észak-atlanti szövetség tovább őrizze a békét területén, és elkerülje a konfliktusokat – hangsúlyozta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön a spanyol fővárosban rendezett kétnapos állam- és kormányfői találkozó eredményeit ismertetve.

15:19

Bernie Ecclestone golyót is vállalna az „első osztályú” Vlagyimir Putyinért, szerinte nem szándékosan öltek meg több ezer civilt az oroszok. A Formula-1 korábbi vezére egyúttal megérti Volodimir Zelenszkijt, mert humorista volt, az ukrán elnök szerinte vissza szándékozik térni a szakmájához.

2022. június 30., 14:21

Felépült a 186 kilométer hosszú acélkerítés a lengyel-fehérorosz határon. Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő ebből az alkalomból csütörtökön az ukrajnai háború előjelének nevezte a tavaly ősszel Minszken át Lengyelországba tartó migrációs hullámot.