Épp a megszálló katonáknak adott elő az orosz színésznő, amikor életét vesztette egy ukrán légicsapásban

Ukrán légicsapásban meghalt Polina Menysih orosz színésznő, miközben Kumachove faluban egy orosz katonai ünnep alkalmából lépett fel.

2023. november 22., 19:57

Szerző:

Ukrán légicsapásban meghalt Polina Menysih orosz színésznő, aki november 19-én megszálló orosz katonáknak adott elő Kelet-Ukrajnában – számolt be róla a BBC. A támadásra a frontvonaltól mintegy 60 km-re, Kumachove faluban került sor. Kumachove a Donyecki területen található, Kelet-Ukrajnának azon a területén, amelyet Oroszország 2014 óta megszállt. A donyecki régió más területei, különösen Avdiika és Bakhmut városai az elmúlt hónapokban a kegyetlen harcok gócpontjai voltak.

Egy körülbelül 150 férőhelyes tánctermet, ahol Polina Menshikh fellépett, november 19-én bombatalálat érte. A színésznő állítólag egy orosz katonai ünnep alkalmából adott műsort.

Ukrajna szerint mintegy 20 orosz katona halt meg a támadásban, de az orosz hatóságok ezt nem kommentálták.

A közösségi médiára feltöltöttek egy videót, amely állítólag a csapás pillanatát mutatja. A felvételen egy nő – a jelek szerint Menysih – látható a színpadon, amint énekel és gitározik, majd robbanás hallatszik, és a teremben kialszanak a fények.

A színésznő a kórházban belehalt sérüléseibe.

Az ukrán hadsereg szóvivője a BBC-nek megerősítette a médiában megjelent híreket a csapásról. Ukrajna szerint mintegy 20 orosz katona halt meg a támadásban, de az orosz hatóságok ezt nem kommentálták. A Portal, egy szentpétervári színházi stúdió, amely kapcsolatban állt Menysihkel, azt közölte, hogy egy korábban általa rendezett darab közelgő előadását az ő emlékének szentelik.

Orosz háborúpárti bloggerek bírálták a műsor megszervezését. A több tucat katonát egy helyre koncentráló előadás nyilvánvaló célpontja lehetett egy ukrán csapásnak – írták.

(Kiemelt képünk forrása: X)