Elon Musk szőröstől-bőröstől bekebelezné a Twittert

41 milliárd dollárt kell érte leperkálnia.

2022. április 14., 20:25

Szerző:

Miután április elején felvásárolta a Twitter 10 százalékát, Elon Musk vált a közösségi médiaplatform legnagyobb részvényesévé. Most bejelentette, hogy ajánlatot tett a maradék Twitter részvényekre is. A Wall Street Journal szerint részvényenként, 54,20 dollárt fizetne a multimilliárdos. A döntés 41,39 milliárd dollárjába kerülne az elektromos gépkocsik gyártásáról híres Tesla cég vezérigazgatójának.

„Ha nem fogadják el, akkor át kell gondolnom részvényesi pozíciómat” – mondta Musk, aki korábban már megvásárolta a Twittert működtető közösségimédia-vállalat részvényeinek 9,2 százalékát, azaz 73,48 millió Twitter-részvényt, 2,89 milliárd dollárért. Elon Musk néhány napja jelentette be, hogy előzetes terveivel ellentétben mégsem ül be a Twitter igazgatótanácsába, bár ő a cég legnagyobb részvényese.

(Kiemelt kép: Elon Musk. Fotó: Frederic J. BROWN / AFP)

15:48

A NATO jóval 300 ezer fő fölé emeli magas készültségi katonai erőinek létszámát, hogy kezelni tudja az Oroszország által jelentett biztonsági kihívásokat – jelentette ki Jens Stoltenberg a szervezet főtitkára hétfőn, a szövetséges országok madridi csúcstalálkozója előtti brüsszeli sajtótájékoztatóján.