Itt a vég: egy igazi nemzeti szimbólum költözik külföldre

A Mondelez úgy határozott, hogy a Toblerone háromszögletű csokoládé gyártását áthelyezik Svájcból Szlovákiába, ami miatt a csomagolást is át kell írni.

2022. június 27., 13:09

Szerző:

A Toblerone svájci tejcsokoládé márka gyártója, a Mondelez úgy döntött, hogy a jövő év végén Svájcból Szlovákiába helyezi át háromszögletű csokoládé gyártásának egy részét – ezzel elveszíti a „Made in Switzerland” feliratra jogosultságát a csomagoláson – írja a Napi.hu.

Az élelmiszeripar vállalatai magas költséginflációval küzdenek, de a Mondelez szóvivője nem ezzel indokolta a cég döntését, hanem azzal, hogy

a Toblerone iránt nő a kereslet, így a vállat növeli a kapacitását berni gyártótelepén.

„Bern a Toblerone történetének középpontja, továbbra is ott készítjük a legkelendőbb, 100 grammos csokoládéinkat” – közölte Livia Kolmitz, aki egyben cáfolta a létszámleépítésről szóló híreket. Arról nem beszélt, hogy Szlovákiában milyen típusú Toblerone csokoládékat fog gyártani a cég.

A csomagoláson már idén nyáron lecserélik a  „Made in Switzerland” feliratot, a helyére pedig azt fogják írni, hogy a márkát Svájcban alapították – „Established in Switzerland”.

(Kiemelt kép: Toblerone tejcsokik. Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Tegnap 21:48

Moszkva hétfőn bejelentette, hogy felfüggeszti az új START-szerződés által lehetővé tett amerikai ellenőrzéseket az oroszországi katonai helyszíneken. A 2010-ben aláírt, kulcsfontosságú orosz-amerikai megállapodás kölcsönösen lehetővé tette a két fél számára a másik ország katonai helyszíneinek rendszeres ellenőrzését.