Elkerülhető lett volna Kobe Bryant helikopter-balesete

A pilóta tudta, hogy köd lesz, de volt engedélye repülésre rossz időben.

2021. február 9., 21:56

Szerző:

Elkészült az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Felügyelet jelentése a balesetről - írja a 444.hu a CNN alapján. A szakértők szerint elkerülhető lett volna a baleset, és nagy valószínűséggel az időjárás zavarta meg a profi pilótát, aki egyébként már többször is repült a Bryant családdal. 

Csaknem egy éve történt a tragédia, hogy a világhírű amerikai kosárlabdázó, Kobe Bryant és 13 éves lánya, valamint 7 másik utas meghalt egy helikopter-balesetben. Egy ifjúsági kosárlabdameccsre készültek, ahol Kobe Bryant edző, lánya és vele utazó csapattársai pedig játékosok lettek volna.

A jelentés szerint a pilóta a köd és a felhők fölé akart repülni, de a ködfalból kilépve nekicsapódott a domboldalnak a kaliforniai Calabasasnál. Mindenki azonnal meghalt.

A pilóta a baleset előtti napon írt az akkor 48 éves kosarasnak, hogy a nagy köd miatt nem biztos, hogy másnap tudnak repülni, de reggel már azt üzente, hogy mégis tudnak. A pilótának volt engedélye, hogy rossz időben is repüljön, a cégnek, aminek dolgozott, nem volt - írja a lap.

(kiemelt kép: MTI/EPA/John G. Mabanglo)

 

10:30

Benjamin Gantz, az izraeli háborús egységkormány minisztere bejelentette, lemond, ha Benjamin Netanjahu kormányfő nem fogad el egy egyeztetett tervet a gázai övezet jövőjéről. A nyilatkozat belpolitikai válságot válthat ki.