Elhunyt Larry King

87 éves korában elhunyt Larry King, a CNN egykori legendás műsorvezetője és szerkesztője, derül ki az Ora Media King Twitter-bejegyzéséből. 

2021. január 23., 14:38

Szerző:

 

King december végén kapta el a koronavírust, súlyosbodó tünetei miatt pedig nem sokkal később kórházba is szállították. Végül a Los Angeles-is Sinai Medical Centerben érte a halál.

Az 1933-ban született Larry King minden idők egyik legismertebb amerikai televíziós személyisége és újságírója volt, aki több évtizedes pályafutása alatt számos szakmai elismerésben részesült, Emmy-díjjal és összesen 10 Cable ACE-díjjal büszkélkedhetett. 

Páyafutása 1950-ben kezdődött kisebb lapoknál, országos ismertségre azonban csak 1978 után tett szert, a Larry King Show betelefonálós rádióműsorával. Ezt követően nyergelt át a televízióba: a Larry King Live összesen 25 éven keresztül, 1985-től 2010-ig szerepelt a CNN-nen, ez idő alatt pedig az egyik legismertebb műsorrá vált. 

2012 után saját produkciós céget alapított, Larry King Now című műsorát pedig a Hulu és az RT America tűzte műsorára. Utolsó műsorát is ennek a két csatornának készítette: ez volt a Politicking with Larry King című heti politikai talk-show. 

(444)