Egyetlen fideszes politikus sem szólalhat fel az Európai Néppárt konferenciáján

2018. június 6., 18:19

Szerző:

Június 6. és 8. között Münchenben tart konferenciát az Európai Néppárt, az a pártcsalád, amelynek a Fidesz is tagja a jelen állás szerint.

A fő téma az felkészülés a jövő évi EP-választássra, illetve a ciklus utolsó évének prioritásai, többek között a migráció, a határvédelem és az európai életmód megvédése lesz, azaz mind olyan probléma, amelyről Orbán Viktor és a Fidesz azt állítja, kizárólag ők tudják a megoldást ezekre a kérdésekre. 

Csakhogy egyetlen fideszes politikust sem kértek fel előadónak

– írja a 444. Pedig Orbán a tavalyi máltai csúcson még felszólalhatott

Beszél viszont Sebastian Kurz osztrák kancellár, akinek Orbán Viktorral ellentétben éppen megfelel a repülőgépen a turistaosztály,  Angela Merkel német kancellár, akinek a pártja a CEU és a Stop Soros miatt nemrég adott ultimátumot adott a Fidesznek, Andrej Plenkovic horvát kormányfő, Marian-Jean Marinescu román EP-képviselő, Joseph Daul, a Néppárt elnöke, Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője, aki szintén keménynen rápírított a minap Orbán Viktorra, amiért az demokráciával és a jogállamisággal szórakozik, és Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke is.

Lesznek tehát előadók az EPP román, görög, osztrák, német, spanyol és olasz tagszervezetéből is, ezen kívül a programban szerepel a német püspöki kar vezetője és a BMW vezérigazgatója is.

Update Korábban a 444 nyomán azt írtuk, hogy nem vesznek részt fideszes politikusok a tanácskozáson, ez azonban nem igaz, csak nem kapnak szót. Elnézést kérünk, a cikket frissítettük.