Egy pillangó zavarta meg az Australian Opent

Naomi Oszaka alig bírt megszabadulni újdonsült rajongójától.

2021. február 12., 13:20

Szerző:

Az Australian Open egyik pénteki teniszmeccsét szakította félbe néhány percre egy pillangó. A mérkőzésen épp a 2019-es bajnok, Naomi Oszaka csapott össze Unsz Dzsábirral.

A lepke először csak Oszaka körül szálldogált, majd megpihent a sportolónő lábán. Oszaka pedig ahelyett, hogy lerázta volna magáról, megállította a meccset és kivitte a pálya szélére, ahol a pillangó még többször megpróbált Naomin maradni. Az arcára és ruhájára is visszaszállt, végül feladta a küzdelmet és elrepült.

Úgy tűnik a pillangó szerencsét is hozott Oszakának, mert végül megnyerte a meccset.

Korábban is megesett már, hogy egy pillangó megzavart egy sporteseményt: a 2016-os Eb döntőjén Ronaldo arcára szállt egy lepke, ami ezzel szintén világhírű lett.

 (Kiemelt kép: EPA/JASON O'BRIEN)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.