Egy nő az erkélyről nézte, hogyan dolgozik a légvédelem, belehalt

A Kijevet ért újabb orosz légitámadásban egy nő életét vesztette, 12-en megsérültek, közülük öt került kórházba, és 12 lakásban keletkeztek károk – közölte Vitalij Klicsko polgármester kedden a Telegramon.

2023. május 30., 17:14

Szerző:

Klicsko hozzátette: a nő úgy halt meg, hogy kiment az erkélyre megnézni, hogyan semmisíti meg az ukrán légvédelem az orosz drónokat. Elmondta, hogy jelenleg zajlik a romok eltakarítása és a megrongálódott lakásokban a károk felmérése. Kiemelte, hogy különösen nagy a kár egy 24 emeletes épületben a főváros Holoszijivszkij kerületében, amelyre egy orosz drón roncsai zuhantak. 

Az ukrán légierő sajtószolgálata arról számolt be, hogy keddre virradó éjjel a fővárost és környékét támadó 31 orosz Sahíd típusú, Irántól beszerzett önmegsemmisítő drónból 29-et lelőttek. 

Andrij Nyebitov Kijev megyei rendőrfőnök közlése szerint az ukrán hatóságok több mint ötven bejelentést kaptak otthonokban, irodákban, üzletekben és autókban a légicsapás okozta károkról a régióban. 

Közben az ideiglenesen megszállt területek reintegrációjáért felelős ukrán minisztérium arról adott hírt, hogy újabb 79 elesett katona holttestét kapta vissza Ukrajna Oroszországtól. A jelentésben a tárca arra nem tért ki, hogy az orosz oldal mit kapott cserébe Ukrajnától. 

Az ukrán vezérkar reggeli helyzetjelentésében azt írta, hogy az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége mintegy 410-zel 207 440-re nőtt. Az ukrán erők hétfőn megsemmisítettek egyebek mellett egy orosz harckocsit, tíz tüzérségi rendszert és 51 robotrepülőgépet.

(Kiemelt képünk: Egy fényképen Kijev látképe látható egy több áruházból álló épület tetején lévő lyukon keresztül, amely a lehulló törmelék következtében megsérült egy hatalmas dróntámadás után az éjszaka folyamán Kijevben 2023. május 20-án. Kijev légvédelme sikeresen visszavert egy újabb orosz dróntámadást az éjszaka folyamán, de a lehulló törmelék okozott némi kárt az ukrán fővárosban. Fotó: Szergej Szupinszkij / AFP)