Külföldi állampolgárok megsebesültek, egy ember meghalt egy tel-avivi lövöldözésben

Egy fiatal férfi meghalt, legalább négy másik ember pedig megsebesült egy merényletben péntek este Tel-Aviv központjában - közölte az izraeli mentőszolgálat.

2023. április 8., 08:24

Szerző:

A mentők szerint az áldozatok külföldi állampolgárok, az elhunyt férfi olasz. A tel avivi rendőrség polgári személyek ellen elkövetett terrormerényletnek nevezte a cselekményt. A Kan rádió jelentése szerint a támadó egy gépkocsival járókelők közé hajtott, kiszállt a járműből és lövöldözni kezdett, majd a rendőrök ártalmatlanná tették.

A Magen David Adom (MDA) a vöröskereszt izraeli megfelelője közleményben tudatta, hogy a négy sebesültet, akik közül ketten könnyebben, ketten közepesen sérültek meg, kórházba szállították. A támadás után Benjámin Netanjahu miniszterelnök mozgósította a katonai rendőrség és a katonaság tartalékos egységeit. A múlt hónapban egy palesztin férfi által elkövetett támadásban egy férfi meghalt, két másik pedig megsebesült Tel-Avivban.

(Kiemelt képünk illusztráció: A 2023. március 9-én készült képen egy lövés által okozott lyuk látható egy buszmegálló szerkezetén egy lövöldözés során a Tel-Aviv központjában lévő Dizengoff sugárúton elkövetett támadás során. Fotó: JACK GUEZ / AFP)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.