Egy autópályát és több utcát is le kellett zárni egy magasra mászó medve miatt

Ráült a villanyvezetékre, végül saját erejéből mászott le.

2021. május 12., 21:53

Szerző:

Villanypóznára mászott fel, és még a kábelekre is ráült egy barnamedve az amerikai Arizona államban, kockáztatva az áramütést – írja az MTI. Az eset még vasárnap történt a mexikói határhoz közeli Douglas városnál, ahol a rendőrség a mentőakció idejére lezárta a környező utcákat, beleértve egy autópályát is.

Az áramütés veszélye miatt a hatóságok nem tudtak közvetlenül beavatkozni; bámészkodók tucatjai figyelték, amint a medve végül saját erejéből mászott le az egymás melletti két póznáról.

A nagyfeszültségű távvezetéken pózoló medvéről az arizonai vadászati és halászati hatóság (AZGFD) közölt fotókat Twitter-oldalán.

 

(Kiemelt kép: AZ Game & Fish dept / Twitter)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.