Dróntámadás érte Moszkvát – VIDEÓ

Az oroszok szerint kisebb károkat okoztak a drónok, és személyi sérülés nem történt. 

2023. május 30., 16:36

Szerző:

Az orosz tisztviselők szerint a drónok több épületet is eltaláltak a városban, kisebb károkat okoztak. A hírek szerint személyi sérülés nem történt. Az orosz légvédelem több drónt is le tudott szedni, mielőtt elérték volna Moszkvát – írja az RTL.  A dróntámadásról videók is kerültek fel a Twitterre, amiken látszik, ahogy a drónok megközelítik az épületeket, és néhány lakóháznak csapódik. 

A TASZSZ hírügynökség arról számolt be, hogy a Lenin sugárúton és a Profszojuznaja utcában ért találat épületeket. Egy drón állítólag egy KZ-6-os robbanótöltettel repült be az egyik ház ablakán, de robbanás végül nem történt.

(Kiemelt képünkön: Egy szakember megvizsgálja egy többemeletes lakóház megrongálódott homlokzatát adróntámadás után Moszkvában 2023. május 30-án. Fotó: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP )

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.