Dróntámadás érte Moszkvát – VIDEÓ

Az oroszok szerint kisebb károkat okoztak a drónok, és személyi sérülés nem történt. 

2023. május 30., 16:36

Szerző:

Az orosz tisztviselők szerint a drónok több épületet is eltaláltak a városban, kisebb károkat okoztak. A hírek szerint személyi sérülés nem történt. Az orosz légvédelem több drónt is le tudott szedni, mielőtt elérték volna Moszkvát – írja az RTL.  A dróntámadásról videók is kerültek fel a Twitterre, amiken látszik, ahogy a drónok megközelítik az épületeket, és néhány lakóháznak csapódik. 

A TASZSZ hírügynökség arról számolt be, hogy a Lenin sugárúton és a Profszojuznaja utcában ért találat épületeket. Egy drón állítólag egy KZ-6-os robbanótöltettel repült be az egyik ház ablakán, de robbanás végül nem történt.

(Kiemelt képünkön: Egy szakember megvizsgálja egy többemeletes lakóház megrongálódott homlokzatát adróntámadás után Moszkvában 2023. május 30-án. Fotó: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP )

Giorgia Meloni kormánya feltehetően még a mai napon elfogadja az a biztonsági rendeletet, aminek értelmében kiutasítják azokat a külföldieket, akik hamisan nyilatkoznak az életkorukról, hogy bekerülhessenek az Olaszországba kísérő nélkül érkező kiskorúaknak fenntartott védőrendszerbe.

 

2023. szeptember 27., 19:19

Mindenkinek tartózkodnia kellene az olyan nyilatkozatoktól, amelyek tovább fokozzák a migrációs nyomást Európában, ugyanis a menekültkvóták ismételt emlegetése csak megerősíti az embercsempészek üzleti modelljét – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bécsben.