Drága mulatság lesz dohányozni a spanyol tengerparton

2000 eurós drága mulatság.

2021. december 24., 20:57

Szerző:

Spanyolország elfogadta azt a törvényt, amely lehetővé teszi a helyi hatóságok számára, hogy betiltsák a dohányzást a strandokon, és 2000 (kb. 740 ezer forint) eurós büntetést szabjanak ki azokra, akiket rajtakapnak dohányzáson. – írja a The Times.

A spanyol szenátusban elfogadott törvény felhatalmazást ad a helyi önkormányzatoknak, hogy betiltsák a dohányzást a tengerparton a cigarettacsikk-szennyezés csökkentése érdekében. A helyi zöldpárt indítványaként bevezetett intézkedés a kormány azon javaslatát követi, hogy az önkormányzatok támogassák a dohányzásmentes strandokat.

Még májusban jutatták el a spanyol környezetvédelmi miniszerhez az erről szóló petítciót, amit 283 ezeren írtak alá. A No Fumadores szervezet aláírásgyűjtésének célja az volt, hogy megszabadítsák a spanyol tengerpartokat a cigarettacsikkektől és füsttől.

(Kiemelt képünk illusztráció. Ría de Arousa tengerpartja 2021 július 28-án. fotó: Álex Cámara / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.