Saját hivatalában lőtték agyon a kormány egyik tagját

Lelőtték a dominikai köztársaság környezetvédelmi és természeti erőforrásokért felelős miniszterét a saját hivatalában - közölte hétfőn egy helyi tisztségviselő.

2022. június 6., 21:13

Szerző:

A szűkszavú tájékoztatás szerint Orlando Jorge Merát egy ismeretlen elkövető gyilkolta meg.

„Megdöbbentőnek tartjuk a helyzetet" – ismertette Mera minisztériuma rövid közleményében

„Halála tragédia. Nekünk dominikaiaknak össze kell állnunk és meg kell állapodnunk a békéről és a békés együttélésről. Ne legyen többé erőszak” 

– írta Bartolome Pujals, a kormány fejlesztési hivatalának vezérigazgatója.

Mera ügyvédként is dolgozott, és a Modern Forradalmi Párt egyik alapító tagja volt. Miniszteri tisztségét 2020 augusztusa óta látta el.

(Kiemelt kép: Orlando Jorge Mera, a Dominikai Köztársaság kormányának környezetvédelmi és természeti erőforrásokért felelős minisztere. Fotó: Orlando Jorge Mera Facebook-oldala)

 

18:30

Elfogadta Vlagyimir Putyin orosz elnök Indonézia meghívását a részvételre a G20-csoport novemberi csúcstalálkozóján, de ennek formáját még pontosítani kell – jelentette ki Jurij Usakov orosz elnöki tanácsadó hétfőn Moszkvában újságíróknak nyilatkozva.

18:18

Srí Lankán napokon belül elfogyhat az üzemanyag az egyik legnagyobb, jelenleg is tartó gazdasági válságuk közepette. A kormány az IMF-hez fordult segítségért, de nem biztos, hogy megkapják időben a mentőcsomagot.

A NATO jóval 300 ezer fő fölé emeli magas készültségi katonai erőinek létszámát, hogy kezelni tudja az Oroszország által jelentett biztonsági kihívásokat – jelentette ki Jens Stoltenberg a szervezet főtitkára hétfőn, a szövetséges országok madridi csúcstalálkozója előtti brüsszeli sajtótájékoztatóján.