Döbbentes pusztítást végzett a lakóházba csapódó orosz rakéta

Legalább négy ember meghalt, további nyolc ember megsérült Lvivben. Többen lehetnek még a romok alatt. Az ukrajnai város több száz kilométerre van a frontvonaltól. 

2023. július 6., 07:27

Szerző:

Orosz rakéta talált el egy lakóházat a nyugat-ukrajnai Lviv városában, és legalább három ember meghalt – közölte a helyi polgármester. Később Zelenszkij közölte, hogy négy ember halt meg. Andrij Szadovij elmondta, hogy további nyolc ember megsérült, egy súlyosan „az egyik legnagyobb támadásban”– közölte a BBC. Több, mint ötven lakás megsérült, mintegy ötven autó megsemmisült és több ember lehet még a romok alatt. Az orosz hadsereg nem kommentálta a támadást. Lviv, több száz kilométerre van a frontvonaltól.  

Szadovij közzétett egy videót, amelyen az elütött épület betört ablakai láthatók, amely úgy tűnt, hogy négyemeletes. A felvételen megrongálódott autók és törmelékek is láthatók. „Sok lakás megsérült, több mint 50” – mondta a polgármester rövid videóüzenetében. Hozzátette: mintegy 50 autó is megsemmisült. Szadovij elmondta, hogy nem sokkal ezelőtt két embert húztak ki a romok közül, de a mentőcsapatok folytatták a keresést, attól tartva, hogy további lakosok rekedhetnek ott. Elmondta azt is, hogy számos épület teteje beszakadt, egy iskola és a politechnikumi egyetem kollégiumai pedig megrongálódtak.
(Kiemelt képünkön a lakóházról közzétett videó képernyőfelvétele, Lviv, Ukrajna. Forrás: NEXTA Twitter)