Dél-Koreában van a bőröndökben holtan talált gyermekek édesanyja

Fejlemény az aukción eladott bőrönökben holtan talált gyermekek ügyében. 

2022. augusztus 22., 11:54

Szerző:

Dél-Koreában tartózkodik az a nő, akit Új-Zélandon a múlt héten bőröndökben holtan talált gyermekek családtagjaként – feltételezett édesanyjaként – azonosítottak az új-zélandi hatóságok.

A koreai születésű, de új-zélandi állampolgárságú nő 2018-ban érkezett Dél-Koreába, és nincs nyoma annak, hogy azóta elhagyta volna az országot – közölte hétfőn Szöulban a dél-koreai rendőrség. Korábbi lakcíme és kora alapján a nő a gyermekek édesanyja lehet  mondta egy rendőrségi szóvivő, aki egyéb részleteket nem árult el a rejtélyes bűnüggyel kapcsolatban.

Két általánosiskolás korú kisgyermek maradványait azonosították két azonos méretű bőröndben, amelyet egy aucklandi raktárárverésen megszerzett tárgyak között talált a licitálást megnyerő család. A maradványok már hosszú évek óta lehettek a raktárban. Az áldozatok életkorát öt és tíz év közöttire becsülték a szakértők.

Az ügy felderítését nehezíti, hogy a gyermekek halála és maradványaik megtalálása között hosszú idő telt el.
A bőröndöket megvásárló család nem hozható kapcsolatba a bűnténnyel, sőt segítséget kaptak a hátborzongató felfedezés okozta trauma feldolgozásához – közölte az új-zélandi rendőrség.

 (Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock.com)

20:11

Átkutatták az orosz hatóságok szerdán Szergej Spilkin független választási matematikus moszkvai lakását, és hasonlóképpen jártak el a Golosz választásmegfigyelő csoport több tagjával Oroszország több városában.