Nyomozás indult Dani Alves ellen szexuális zaklatás miatt

Nyomozás indult Dani Alves, a brazil labdarúgó-válogatott védője ellen, aki a vád szerint egy spanyolországi szórakozóhelyen szexuálisan zaklatott egy nőt még decemberben. A sportoló tagadja a vádakat, elmondása szerint azt sem tudja, ki ez a nő.

2023. január 10., 15:38

Szerző:

Nyomozást indított a katalán legfelsőbb bíróság Dani Alves, a brazil labdarúgó-válogatott védője ellen, aki állítólag decemberben egy spanyolországi szórakozóhelyen szexuálisan zaklatott egy nőt. 

A 39 éves játékos a szóvivője szerint tagadja a vádat. Alves jelenleg Mexikóban tartózkodik, ahol a Pumas UNAM együttesét erősíti.

A jobbhátvéd a múlt héten egy tévéinterjúban azt mondta, egy nagyobb társaság tagjaként valóban ott volt a spanyolországi szórakozóhelyen decemberben, de „senkinek a személyes terét" nem sértette meg. „Azt sem tudom, ki ez a hölgy. Egyébként sem tudnék ilyet tenni egy nővel szemben” – fogalmazott Alves, aki a katari világbajnokságon a legidősebb brazil futballista lett, aki vb-n pályára lépett.

Spanyol médiaértesülések szerint a nő azt állította, hogy Alves a szórakozóhelyen az alsóneműjébe nyúlt a beleegyezése nélkül.

A barcelonai bíróság kedden csak annyit közölt, hogy az ügyben nyomozást indított, s bár közleményében nem nevezte meg Alvest, az intézmény egyik szóvivője megerősítette, hogy a Barcelona korábbi játékosáról van szó.

(Kiemelt kép: A brazil védő Dani Alves egy edzésen a dohai Al Arabi SC stadionban a 2022. december 6-án. Fotó: NELSON ALMEIDA / AFP)

 

21:22

Három embert sebesítettek meg Brüsszelben, az uniós intézményeknek is helyet adó Schuman téri metróállomáson, a gyanúsítottat a rendőrség előállította – tájékoztatott hírportálján a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap hétfőn.

20:02

Petr Pavel, a szombaton megválasztott cseh államfő hétfőn arról biztosította Caj Jing-ven tajvani elnököt, hogy Csehország és Tajvan is osztja a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok értékeit, és ezért megerősítik partnerségüket.