Családjaik szeme láttára fulladtak a tengerbe a magyar turisták Olaszországban

 Toszkánában, Livorno közelében, a homokos strandjairól híres Rosignanónál a tengerbe fulladt két magyar férfi szombaton.

2023. szeptember 24., 17:31

Szerző:

A két középkorú férfi a kedvezőtlen időjárás ellenére is bement a tengerbe, és a víz elsodorta őket a part közeléből – közölte a Blikk. 

A Virgilio című olasz lap úgy tudja, családjaik azaz szeme láttára küzdöttek az életükért, majd ahogy a mentőegységek kihozzák a holttesteket a vízből – egyik férfit a tűzoltóság helikopterének segítségével tudták csak kiemelni. Hiába próbálták újraéleszteni őket, már nem sikerült

(Kiemelt képünk illusztráció: a szakdovszki tengerpart a háború előtt, 2015. szeptember 21-én. Fotó: AFP/Genya Savilov)

 

07:41

Maros megyét Kolozsvár alá sorolnák be, míg a magyar többségű Kovászna és Hargita Brassóval kerülne egy közigazgatási egységbe, amennyiben életbe lépne a tervezett román gondolatkísérlet.

07:23

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy „Allah Akbar”. Rendőrök elektromos sokkolóval ártalmatlanították és a helyszínen őrizetbe vették – közölte Gérald Darmanin belügyminiszter.

Az Egyesült Államok „semmilyen körülmények között nem fogja engedni, hogy palesztinokat kényszerrel telepítsenek ki a Gázai övezetből vagy Ciszjordániából, illetve ostrom alá vegyék a Gázai övezetet vagy megváltoztassák a határait” – jelentette ki az amerikai alelnök szombaton Dubajban a Fehér Ház közleménye szerint.