Csak a taxisok tudják, hol van a főváros első kokainbárja

A Route 36 nevű kokainbár Bolívia első ilyen jellegű intézménye, de nem könnyű megtalálni, illetve annyira mégsem nehéz.

2022. november 8., 09:16

Szerző:

Bolívia fővárosában, La Pazban található a világ első kokainbárja, a Route 36, de igencsak nehéz dolga van annak, aki meg akarja találni – írja a LADbible nyomán a 24.hu.

Kolumbia és Peru után Bolívia a világ legnagyobb kokatermelője. Itt illegális a kokain, de az alapjául szolgáló kokacserje könnyen beszerezhető.

A bár egyébként nem kínál túl sok extrát, fő vonzereje, hogy szabadon lehet ott kokaint fogyasztani. Bárhogy is keresnék, a Route 36-ot nem találnák meg a Google-ben vagy a TripAdvisorön, és, ha valaki mégis megleli, gyorsnak kell lennie, ugyanis a cím heteken belül megváltozik.

Ennek oka természetesen az, hogy a rendőrség ne találja meg a helyet. A lap szerint ezért a taxisokat érdemes megkérdezni, ők elnavigálnak a helyre.

A belépő egyébként 5 eurónak megfelelő összeg, azaz körülbelül 2000 forint, egy gramm kokainért pedig nagyjából 15 eurót (kb. 6000 forint) kérnek – írja a lap.

(Kiemelt kép: a 2022. augusztus 20-án készült archív felvételen egy raspachin, egy kokalevélgyűjtő dolgozik egy kokaültetvényen a kolumbiai Catatumbóban, Norte de Santander megyében, 2022. augusztus 20-án. Fotó: AFP)

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Ukrajna már átvette azt a 30 páncélozott gyalogsági harcjárművet (BVP-1), amelyeket Szlovákia küldött számára – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség Jaroslav Nad szlovák védelmi miniszternek a közösségi hálón közzétett bejelentésére hivatkozva kedden.