Lelőttek öt embert Chicago egyik elővárosában az amerikai függetlenség napján

Legalább öt ember vesztette életét Chicago Highland Park nevű elővárosában az amerikai függetlenség napja alkalmából hétfőn megtartott felvonuláson történt lövöldözésben, és tizenhat sérültet kellett kórházba szállítani – közölte a városvezetés a honlapján.

2022. július 4., 21:30

Szerző:

Chicago külvárosában, Highland Parkban tartott rendezvényt körülbelül 10 perccel a kezdete után hirtelen félbeszakították, amikor több lövést hallottak – írta a BBC.

A városi hatóságok eddig azt közölték, hogy 16 embert kellett kórházba szállítani. Az egyik helyi lakos a Chicago Sun-Timesnak azt nyilatkozta, hogy 20-25 lövést hallott, rövid időn belül, vagyis valószínűsíthető, hogy automata fegyverrel tüzeltek. 

Egy városi tisztviselő azt írta az esetről, hogy egy aktív esetről van szó, és azt kérte a környéken lakóktól, hogy maradjanak otthon. Highland Park polgármestere közölte, hogy a fesztivált törölték, és arra kérte az embereket, hogy kerüljék el a belvárost.

A közösségi médiában közzétett képek alapján nagy létszámú mentőegységet küldtek a területre.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: KAMIL KRZACZYNSKI / AFP)

A Wagner orosz biztonsági magánvállalkozás négy zsoldosának megöléséről számolt be hétfőn este egy dzsihadista szervezet, amely az al-Kaida terrorhálózattal szövetséges. A közleményt hitelesnek ítélte meg a szélsőségesek internetes kommunikációját nyomon követő SITE amerikai hírszerzési csoport.

Az amerikai igazságügyi minisztérium a nyomozás érdekeire hivatkozva elutasította, hogy nyilvánosságra hozza a Donald Trump házánál tartott FBI-házkutatásról készült, eskü alatt tett vallomásokat, a lépésre a republikánus párt kérte a minisztériumot még vasárnap.