Meghívták Bucsába Orbán Viktort

A volt ukrán elnök meghívta Orbán Viktort Bucsába, hogy az ottani tömegmészárlás túlélőivel beszélve gondolja át az Oroszországhoz fűződő üzleti kapcsolatait.

2022. június 3., 19:12

Szerző:

Petro Porosenko szerint Magyarország számára mérgező az, ha az üzleti érdekeit az értékek elé helyezi. A volt elnök, aki jelenleg az egyik legnagyobb ellenzéki párt vezetője is, arról is beszélt, hogy Oroszországot Putyinmentesíteni kell, mert az orosz elnök veszélyt jelent Európára.

A volt elnökkel az Euronews készített interjút, amelyben elmondta, hogy Oroszország a pénzen nyugszik, és az alapja a politikai korrupció. Ezért együttműködni egy ilyen országgal az mérgező az adott országnak, politikusainak és a gazdaságnak is egyaránt. 

„Akik Ukrajna ellen vannak, azokat szeretném meghívni: jöjjenek el velem, Ukrajna ötödik elnökével és én leszek a személyes vezetőjük. Jöjjenek velem Bucsába, Iprinbe, Csernyihivbe. Keressék fel azokat a helyeket, ahol több ezer ukránt öltek meg!”

– jelentette ki Porosenko. 

Arra a kérdésre, hogy Európának és Ukrajnának hogyan kellene kezelnie Oroszországot a jövőben, azt válaszolta, hogy Putyinmentesíteni kell Oroszországot, ugyanis Putyin elnökségével az ország a háború után is veszélyt jelentene az európai kontinensre.

(Kiemelt kép: Petro Porosenko volt ukrán államfő a kijevi kerületi bíróságon 2022. január 28-án. Fotó: Genya SAVILOV / AFP)