Brutálisan végeztek egy oknyomozó újságíróval

Egy korrupciós ügyek után nyomozó újságíró megcsonkított holttestére bukkantak Kamerunban. 

2023. január 23., 21:09

Szerző:

Az 51 éves Martinez Zogo megcsonkított holttestére bukkantak a kameruni hatóságok Yaoundé közelében, az újságírót feltehetően elrabolták, majd meggyilkolták – írja a Reuters nyomán az rtl.hu. Zogo egy helyi rádiónál, az Amplitudénél dolgozott, az újságíró itt számolt be a kameruni állami médiát is alaposan érintő sikkasztási ügyekről.

A lap szerint Zogo rendszeresen foglalkozott korrupciós ügyekkel. Az újságírót a saját otthonából rabolták el öt nappal ezelőtt. Az eltűnése után az autóját is megtalálták, a járművet megrongálták. A kameruni vezetés egyelőre nem reagált az újságíró halálának hírére, az Amplitude főszerkesztője, Charlie Amie Tchouemou ugyanakkor megerősítette a kollégája halálhírét.

Kamerunban négy évvel ezelőtt is meggyilkoltak egy újságírót, akkor a Cameroon Web című lap munkatársát, Paul Choutát késelték halálra ismeretlenek.

(Kiemelt képünk: Gyászolók az Amplitude FM rádió udvarán, a Martinez Zogo újságíró tiszteletére rendezett megemlékezésen 2023. január 23-án. Az 51 éves férfi az adásban rendszeresen foglalkozott korrupciós ügyekkel, és nem habozott név szerint kérdőre vonni fontos személyiségeket. Fotó: Daniel Beloumou Olomo/AFP)

21:06

A „barátságtalan államokhoz” kötődő külföldi tulajdon, köztük ukrán üzletemberek vagyontárgyainak államosításáról fogadott el pénteken határozatot az Oroszország által Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím államtanácsa, a listán mintegy félezer objektum szerepel.

17:53

Januárban 53 éves mélypontra süllyedt Amerikában a munkanélküliségi ráta. A szabadidős- és vendéglátóipar 128 000 új munkahelyet teremtett, és ezzel az összes ágazat élére állt. Jelentősen bővült még a szakmai és üzleti szolgáltatások (82 000), a kormányzati szektor (74 000) és az egészségügy (58 000).