Brit kormányfő: több száz embert és több tízmilliárd font vagyont érintenek a brit szankciók

A Munkáspárt érdeklődött, a miniszterelnök válaszolt.

2022. február 23., 14:52

Szerző:

Több száz embert és több tízmilliárd font értékű vagyoneszközt érintenek a brit kormány által Oroszország elleni eddigi érvénybe léptetett szankciók – mondta szerdán Boris Johnson, brit miniszterelnök.

Johnsont a londoni alsóházban, a képviselői kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok szokásos heti félórájában Sir Keir Starmer, a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője faggatta arról, hogy a konzervatív párti kormány miért nem érvényesítette az Ukrajna elleni orosz invázió esetére kilátásba helyezett szankciók teljes arzenálját.

A brit kormányfő válaszában kijelentette: a brit szankciók eddig 275 személyre terjednek ki, az orosz pénzintézetek és oligarchák elleni intézkedések pedig 37 milliárd font (több mint 15 800 milliárd forint) értékű vagyoneszközt érintenek.

(Kiemelt kép: Boris Johnson. Fotó: Justin Tallis / AFP)

Tegnap 20:07

Egy fiatal nő volt az a lövöldöző, aki három gyereket és három felnőttet halálosan megsebesített Nashville-ben egy keresztény magániskolában hétfőn – közölte a helyi rendőrség vezető tisztségviselője.

Humza Yousaf eddigi egészségügyi minisztert választották a Skóciában kormányzó, függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt (SNP) új vezetőjévé. A vezetőválasztási versengés hétfőn bejelentett eredménye azt is jelenti, hogy Yousaf lesz Skócia következő miniszterelnöke.