Brit kémek: A Kreml biztonsági intézkedések bevezetését tervezi az orosz területeken

A brit hírszerzés értesülései szerint az orosz miniszterelnök bejelentette, hogy megkezdték a biztonsági intézkedések kidolgozását az orosz területeken, a moszkvai polgármester koordinációja alatt.

2022. október 27., 11:15

Szerző:

A brit védelmi minisztérium hírszerzési forrásokra alapozott csütörtök reggeli jelentése szerint az orosz miniszterelnök, Mihail Misusztyin október 24-én bejelentette, hogy Szergej Szobjanin moszkvai polgármester koordinálja a biztonsági intézkedések kidolgozását az orosz régiókban. Ez az intézkedés valószínűleg a regionális kormányzóknak az orosz nemzetbiztonsági rendszerbe való szorosabb intergrációjához vezet.

A Kreml hasonlóan közelítette meg a helyzetet a koronavírus járvány idején is. Ezúttal azonban valószínűleg nehezebb lesz elszigetelnie az orosz társadalmat az ukrajnai „különleges hadművelet” következményeitől – zárja a jelentését a brit védelmi minisztérium.   

(Kiemelt képünk illusztráció: A Vörös téren 2022. szeptember 29-én. Oroszország pénteken egy nagyszabású ünnepségen hivatalosan is annaketálja a csapatai által megszállt ukrajnai területeket – jelentette be a Kreml, miután Oroszország felvetette, hogy atomfegyvereket is bevethet a területek védelmére. Fotó: Alekszandr NEMENOV / AFP)

 

Tegnap 18:55

Mintegy 2500 fókatetemet találtak a Kaszpi-tenger dagesztáni partjainál - közölte vasárnap hivatalos Telegram-csatornáján az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi köztársaság természeti erőforrások minisztériuma.