Brit kémek: az oroszok már a civil infrastruktúrát támadják

A brit védelmi minisztérium jelentése szerint Oroszország a nagy hatótávú rakétáikkal és drónjaikkal az ukrán civil infrastruktúrát vették célba.

2022. október 18., 10:46

Szerző:

Közzétette a brit védelmi minisztérium szokásos napi jelentését az orosz-ukrán háborúról. A jelentés szerint október 10 óta Oroszország fokozott ütemben hajt végre nagy hatótávolságú csapásokat ukrajnai célpontok ellen. Ezeket a csapásokat főként cirkálórakétákkal, légvédelmi rakétákkal és Irán által biztosított Shahed-136 drónokkal hajtották, hajtják végre.

Az orosz erők támadásainak egyik fő célja, hogy széleskörű károkat okozzanak a civil infrastruktúrában, az ország energiaellátásában. Véleményük szerint ez azért lehet, mert Oroszország augusztus óta kudarcokat szenved a harctereken.

(Kiemelt kép: Ukrán tüzérség Harkiv térségében 2022. október 17-én. fotó: Anatolij Sztepanov / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.